četrtek, 22. september 2011

Blue lotus flower - Pushkar...

Torej - po Jaipurju naju je pot peljala v Pushkar, se eno indijsko sveto mesto z Brahminim templjem. Pridruzil se nama je se American, ki sicer voluntira v soli blizu Delhija. V Pushkarju naju je pricakal g. Deepu, ki tukaj vodi solo za revne deklice, sicer je pa brahmin, kar je nekaksen duhovnik. Trenutno izobrazujejo 325 punck, ki sicer nikoli ne bi znale niti pisati. Na celu organizacije je Italijanka Mara, ki res ves svoj cas posveti temu. Pushkar je tudi prvo mesto, ki je malo bolj majhno in ne toliko naporno, obema je takoj ratalo vsec, tako da sva se odlocili, da ostaneva dlje in sva zdej ze cetrti dan tukaj.
Zjutraj sva sli 2x na jogo, ki je bila tukaj precej drugacna, precej bolj meditativna. Meni je cist fajn, se mi zdi, da ce si v Indiji, to pac moras probat, ampak niti slucajno me pa ni tolk navduslo, da bi se doma zacela s tem. Vsak dan greva potem v solo, kjer se opazujeva pouk in se igrava z njimi. Obe sva cist ocarani nad delom Deepuja in Mare - sola resnicno funkcionira, dosegajo najboljse rezultate v Rajasthanu, poleg tega pa gradijo hise za tiste, ki res zivijo na ulicah. Vceraj sta naju potem odpeljala na podezelje pogledat, kako zivijo najrevnejsi, sprehodili smo se cez slum - res grozno. Pokazala sta par his, ki so jih zgradili, in denar za dve je doniral g. Tonkli iz Slovenije.
Danes sva prvic sli na ayurvedsko masazo, ki je bili 4rocna. Zakon!!! Nate zlijejo pol litra nekega olja, ves si masten, lase mas take, kot da si jih ne bi umil ze ene 2 leti, ampak se splaca:)
Ziviva pa v asramu, kjer je obema ful vsec. Soba je prvic res cista, vsi so ful prijazni, kuhajo ti popolnoma svezo hrano (vsi tisti, ki ste napovedoval, da bova takoj driskali, ste se motili.. upam samo, da bo ves cas tako:) Res lustno. Je bilo pa res smesno prvi dan, ko je bil z nama American, ker smo bili v hindujskem asramu katolicanka, ateistka in pa jud.
Je pa res polno enih prigod. Kot tukaj pravijo - everything is possible in India. Ampak kaj vec pa doma...

Ni komentarjev:

Objavite komentar